Okänd man / Unidentified man

En medlem boende i Smedjegatan 3 fann i går kväll en okänd man på 4:e våningen i trapphuset. Mannen uppträdde märkligt och medlemmen kallade på polis. Mannen var sedan försvunnen när polisen ankom. Obehagligt och det understyker vikten av att vi tillsammans hjälps åt att upprätthålla en god säkerhet i Hembygden. I detta fall anmälde en uppmärksam medlem till styrelsen att entredörren till Postgatan 1 kärvade och gick inte i lås. Där tog sig den okönde mannen troligen in. Tack vare den uppmärksamme medlemmen kunde entredörren åtgärdas idag på förmiddagen.

Var alltid uppmärksam på att inte släppa in obekanta genom entredörrarna. Anmäl avvikelser, defekter i gemensamma utrymmen. Felanmäl gärna direkt till SBC och informera alltid till . Vid ett akut, allvarligt problem sök telefonkontakt med styrelsemedlem.

Yesterday evening one member found an unidentified man on the 4th floor at Smedjegatan 3. The man behaved strange and police were called. When the police arrived, the man was gone. This underlines the importance that we together strive to maintain a good security in Hembygden. In this case an observant member yesterday evening reported a problem with the entrance door at Postgatan 1, where the person probably went in. Thanks to the observant member we could have the entrance door fixed at lunch time today.

Please do not let strangers in through the entrance doors. Report defects, disturbances in common areas to

Nytt pris för laddning vid våra laddstolpar från 23-02-01

Elpriset har nu gått upp jämfört med oktober och november. Det nya priset för att ladda blir fr o m 23-02-01 6.00 per KWh (4.80 + moms).

New price for EV-charging from February 1, 2023. The new price will be SEK 6.00/KWh due higher electricity prices.

Innerstadskortet och dess förmåner/benefits 2023

Nu har innerstadskortet 2023 levererats till samtliga postfack. BRF Hembygden är medlem i föreningen Innerstaden som är en sammanslutning för företag och organisationer som verkar i innerstaden. En av förmånerna är att anställda i medlemsföretagen får rabatt i ett antal butiker i innerstaden t ex rabatt i många apotek på icke läkemedel, hos Kjell, Josephssons och Pelle P t ex. Den fullständiga listan finns nedan.

Var snälla och registrera er inte om ni ser något om detta på någon sida eller kortet. Det är egentligen avsett för butiksägare och har en del oönskade effekter som att din email adress blir synlig för alla samt att du får en massa utskick som kan upplevas som spamliknande etc.

Där det står företag på kortet fyller du bara i HEMBYGDEN.

Förmåner/Benefits: Medlemsfavörer 2023.pdf

”Innerstadskortet 2022” has been delivered to all mailboxes. BRF Hembygden is a member of the association “Innerstaden” that works for business and organizations in the city center. One of the benefits is that employees of the participating organizations receives discounts in a number of shops, restaurants, cafes etc. The complete list is above.

Please don’t register for the app. Where it says “företag” on the card, just fill in “Hembygden”

Sista påminnelsen - Nedstängning av vårt gamla kabel-TV nät sker vid årsskiftet

Om någon mot förmodan har en TV som fortfarande är kopplad till det gamla kabel-TV nätet via en antennkabel så är det hög tid att flytta över den till vår Bredbands-TV lösning från Telenor som installerades i början på 2019. Den gamla kabel-TV utrustningen kommer att försvinna vid årsskiftet. Mer information om vår bredbands-TV lösning finns på hemsidan ( https://brfhembygden.se/mitt-boende/bredband ).

Our old cable-TV network will be de-commisioned next week. If you're using an old antennae cable, you need to connect it to the broadband TV box or use an Apple TV or Chromecast stick. More information in Swedish only on our homepage ( https://brfhembygden.se/mitt-boende/bredband ).

P-tillstånd för 2023-2024

Nya P-tillstånd för perioden 2023-2024 gällande föreningens tre P-platser finns i postfacken för de medlemmar som innehar P-tillstånd. Vi ber er tillse att de gamla P-tillstånden.slängs bort.